Het doorbreken van patronen is erg lastig voor mensen. Waarom? Onze hersenen leggen ‘paden’ aan, die ervoor zorgen dat we onze dagelijkse handelingen zonder al te veel bewustheid kunnen uitvoeren. Dagelijks voeren we dan ook minimaal 90% van al onze handelingen uit op de automatische piloot. En dat is fijn, want anders zou een dag wel heel intensief zijn. De tijd gaat echter ongemerkt verder. Op een dag sta je op en mag je 60 kaarsjes uitblazen – en ontdek je tot je schrik dat je in de waan van de dag je opvolgingsvraagstuk nog niet geregeld hebt. Er moet een geschikte opvolger worden gevonden, in een krappe arbeidsmarkt binnen de accountancy. Hoe doe je dit?

Om te beginnen: doe dit vooral niet alleen. Wanneer je in je eentje nadenkt over de toekomst, val je al snel terug op de bekende ‘gebaande paden’. Maar als je die blijft bewandelen, gaan zaken (echt) niet anders. Het gesprek aangaan met het thuisfront, collega’s, collega-ondernemers of een sparringpartner, zorgt ervoor dat je nieuwe paden aanlegt in je hersenen – en dus patronen kunt doorbreken. Dit helpt je om tot oplossingen en een plan van aanpak te komen.

Uit de worsteling

Ben je nog niet zover dat je oplossingen ziet, omdat je nog worstelt met allerlei aspecten, die je beletten om knopen door te hakken en actie te ondernemen? Wellicht is het dan nuttig om contact op te nemen met Wendy Bent AA MSc. Als accountant en executive coach is zij al jaren een gesprekspartner voor accountants bij ingewikkelde onderwerpen. Bedrijfsopvolging is er daar zeker één van! Gun jezelf de tijd om aandacht te geven aan dit onderwerp. Wil je uit deze onplezierige worsteling komen? Wendy is bereikbaar via (06) 22143775 en w[email protected]