Dat is zo’n vraag die je enige tijd bezig kan houden. Zeker als je hebt besloten om je carrière voort te zetten in een totaal ander vakgebied: van accountant naar executive coach. Deze week vielen wat zaken op z’n plek, wat voor mij vaak ook een reflectiemoment is.

Al enige tijd ben ik in gesprek met twee partijen over een samenwerkingsverband. Dit zijn Fiscount en Centrum voor bedrijfsopvolging. Met beide partijen ben ik ‘blanco’ in gesprek gegaan en zijn we samen gaan onderzoeken waar mijn ervaring en expertise tot zijn recht zou kunnen komen. Ik paste immers niet in een standaard profiel met mijn achtergrond en wensen. Hier en daar kom je dan ‘hobbels’ tegen, maar door met elkaar in gesprek te blijven, elkaars standpunten en wensen te onderzoeken en met een positieve intentie ‘we willen er samen iets van maken’ kom je dan ineens op de plek waar je samen wilt staan.
Deze week vielen daar voor mij en mijn nieuwe samenwerkingspartners een aantal zaken op z’n plek. Bij Fiscount komt mijn ervaring in de accountantsmarkt in combinatie met mijn coachervaring heel mooi samen. We staan er klaar voor om de administratie- en (fiscaal)advieskantoren markt te veroveren op het gebied van persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Deze week is dan ook officieel mijn start bij Fiscount. Ik heb er veel zin in.
Met Centrum voor bedrijfsopvolging heb ik ook een mooie stap gemaakt. Deze week is de ondernemerscursus: ‘Je bedrijf verkopen’ de markt in gegaan. Een mede door mij ontwikkelde cursus van vier dagen voor mkb-ondernemers die op de plek staan: ‘ik moet een keer iets met mijn bedrijf, maar wat en hoe?’ We kijken naar de huidige en gewenste positie van de ondernemer en de onderneming, zodat de deelnemer zicht krijgt op wat er komt kijken bij de verkoop van je bedrijf. Zodat je goed beslagen het verkoopproces in kunt gaan en zicht krijgt op de plek die voor jou belangrijk is na het moment van verkoop. Ook een samenwerking waar mijn accountants- en coachervaring goed samenkomen. En ook daar heb ik veel zin in.

Hoe ben ik op mijn plek gekomen?

Ik schreef al dat ik in deze afgelopen tijd wat ‘hobbels’ ben tegen gekomen. Terugkijkend op deze periode zie ik vooral beweging bij mezelf. In het begin bewoog ik voor mijn gevoel alle kanten op. Telkens als ik een gesprek had gehad ging ik bij mezelf checken of het voor me klopte. Soms klopten zaken direct en soms helemaal niet. Hierdoor kreeg ik meer zicht op wat ik belangrijk vond, want dat was in het begin helemaal niet duidelijk voor me. Daar waar ik voor mezelf vraagtekens bleef houden zocht ik naar gelegenheden om meer vragen te stellen, om meer informatie te krijgen. Langzaam zag ik mijn eigen wensen helderder worden met als gevolg dat de gesprekken die ik aan het voeren was ook meer richting kregen. Het voelde alsof ik heel veel in een trechter had gestopt en dat ik steeds dichter bij de uitgang kwam. Steeds dichter bij mijn plek.
Ik zie hier een duidelijke parallel met de coach gesprekken die ik voer. Mensen die niet op hun plek zitten ervaren dat vaak wel, maar zitten met een heel groot vraagteken. Wat dan wel? Kan ik dat? Durf ik dat? Kortom, ze weten dat er iets niet klopt voor ze, maar weten niet hoe nu verder. Denk eens aan in beweging blijven om te ontdekken welke mogelijkheden er liggen, neem reflectietijd voor jezelf want het kan best pittig zijn en blijf vragen stellen en informatie verzamelen. Wil je daar hulp bij, schroom dan niet om een goede sparringpartner of coach te zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen is prettiger en zorgt voor meer beweging.

Mijn plek lijkt meer vorm te krijgen door deze werkwijze en ik ben daar erg blij mee. Nu kijken hoe het is op deze nieuwe plek en blijven bewegen om mijn plek nog meer vorm te geven. Want ik zit nog vol met plannen. Binnenkort zal ik meer berichten over het trainingsaanbod dat ik onder Bent & van Oldeniel aan het ontwikkelen ben. Trainingen voor de mkb-ondernemer die krachtig stil wil staan bij zijn eigen ondernemerschap en zijn eigen onderneming.
En natuurlijk blijf ik onder mijn eigen naam BENT (executive) coaching geven. Wil jij in beweging komen en zou je dat samen met mij willen doen. Neem dan contact met me op dan gaan we in gesprek.

www.wendybent.nl
[email protected]
06-22143775