Weinig vertrouwen in een team of organisatie is een grote kostenpost. Het zorgt onder andere voor verborgen agenda’s, bedrijfspolitiek, conflicten tussen mensen en rivaliteit tussen afdelingen. Het brengt de organisatie in een staat van winnen – verliezen en defensieve communicatie. Zaken die we niet voor ogen hebben voor onze organisatie en die ook nog eens veel geld kosten. Weinig vertrouwen geeft vertraging, omdat er zaken gecontroleerd moeten worden, daar waar veel vertrouwen snelheid genereert. Meer vertrouwen = meer snelheid + minder kosten. In het accountancyvak heeft er nog een extra aspect invloed op de mate van vertrouwen.

Tip

Wil je vertrouwen optimaal inzetten binnen jouw kantoor, dan is het boek ‘De snelheid van vertrouwen’ van Stephen M.R. Covey een aanrader. Een prettig leesbaar boek met praktische tips en vragen, dat je kunt gebruiken tijdens je dagelijkse werk. Twijfel je nog, dan hierbij vast een inkijkje in het boek, een overzicht met mythes en realiteit als het gaat over vertrouwen.

9 april 2

Webinar Fiscount
Speciaal voor de accountancysector bied ik in samenwerking met Fiscount dit najaar het webinar ‘Vergroot het vertrouwen en je krijgt zaken sneller gedaan’ aan. Dit webinar gaat over:

  • meer vertrouwen = meer snelheid + minder kosten;
  • vertrouwen in jezelf, de ander, de organisatie en de markt;
  • varianten in gedrag;
  • do’s en don’ts als het gaat over vertrouwen.

Een andere optie om te werken met vertrouwen, is individuele coaching. Het laten groeien van vertrouwen in een organisatie begint immers met het laten groeien van je zelfvertrouwen.
Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met Wendy Bent (06-22143775 of [email protected]).