Jij en je team; die combinatie betekent samenwerken. Maar wat als samenwerken even niet iets is waar je zin in hebt of tijd voor hebt? We kennen allemaal wel de behoefte om het soms even snel zelf op te lossen. We weten ook allemaal dat dat kortetermijnpolitiek is. Maar toch is de verleiding soms groot. Hoe kun je hiermee omgaan? Je zit in je thuiskantoor en bent een dossier van je collega aan het reviewen. Een collega die de dossiers niet altijd even goed voor elkaar heeft. Je begint al met enige weerstand aan het dossier en na 15 minuten baal je alweer stevig. Wat is er aan de hand?

Het dossier is weer niet op orde! Je gaat even achterover zitten, weet dat het dossier snel afgerond moet worden en besluit dat je zelf het dossier op orde gaat brengen. Het kost je een extra uur, maar dan kan het ook afgerond worden. Per mail laat je aan je collega weten dat jij het wel weer verder afrondt, omdat het nu af moet. Dit voorbeeld hoor ik regelmatig in mijn werk terugkomen. Zowel vanuit de leidinggevende als vanuit de assistent. Beiden zijn niet gelukkig met de situatie. Hoe kun je dit oplossen? Doe het niet alleen! Dat heb je eerder gedaan. Je lost het ad hoc op en…daarna herhaalt de situatie zich weer.

Even een stap terug

Dit proces begint met jezelf stoppen tijdens de review. We gaan even terug naar het verhaal.
Je zit het dossier te reviewen en merkt dat het weer niet op orde is. Je gaat achterover zitten en besluit een kop koffie te nemen. Je gaat voor je boekenkast staan en kijkt eens wat rond op zoek naar inspiratie. Wat is er nu nodig om niet in de valkuil van ‘alleen oplossen’ te stappen? Je oog valt op onderstaand boek (tip).

Tip

Het boek ‘Samen is beter’ van Simon Sinek is in dit voorbeeld mijn boekentip. Een klein boekje vol inspirerende quotes over samenwerken en leiderschap. Je slaat het boek willekeurig open en leest: ‘De mate waarin een groep in staat is om uitzonderlijke prestaties te leveren, hangt af van hoe goed de groep als team kan samenwerken.’ Ja, ja, denk je, dat is natuurlijk zo, maar het dossier is nog steeds niet op orde. En je hebt al zo vaak aangegeven wat je verbeterd wilt zien. Je bladert een paar bladzijden verder en leest: ‘Je kunt het niet alleen. Dus doe ook niet alsof je het wel kunt.’ Mmmm, een doordenkertje. Gaat dit over mij of over mijn assistent? Of zou het over beiden gaan?

Reflectie

Je neemt nog een bak koffie en staart wat naar buiten. Ergens voelt het wat confronterend en je begint te beseffen dat dit over jullie beiden gaat. Je assistent kan het niet alleen, want het ontbreekt hem of haar aan bepaalde kennis. Ook heeft hij/zij al een paar keer bij je aangegeven wat onzeker te zijn over hoe je zaken in het dossier vastlegt. Als jij geen kennis overdraagt en geen oog hebt voor de onzekerheid van de assistent, zal zijn of haar werk ook niet verbeteren. Na je kop koffie bel je je assistent voor een afspraak om samen het dossier te bespreken. Ook geef je aan dat je de tijd wilt nemen om zaken beter uit te leggen, om zo het werk voor de assistent makkelijker te maken. Je assistent reageert wat verrast, maar geeft wel aan hier blij mee te zijn.

 

Samenwerken

Zoek je ook een vorm van samenwerking. Ik bied je graag ondersteuning als het gaat om gesprekstechnieken. Mensen hebben de eigenschap om bekend gedrag te herhalen. Heb jij al eerder dit soort gesprekken gevoerd en heb je gemerkt dat er niets verandert? Dan is het zaak om het anders aan te pakken. Hoe je dit kunt doen?
Het begint met het niet alleen oplossen, maar juist de samenwerking op te zoeken. Meer weten? Neem dan contact op met Wendy Bent (06-22143775 of mail naar w[email protected]).