Vanmorgen maakte iemand me attent op deze mooie zin. Tijdens een brainstorm sessie was ik enthousiast aan het vertellen over mijn coach werk. En ik concludeerde dat er eigenlijk niemand van mijn klanten naar huis gaat zonder dat het iets heeft opgeleverd. Een hele mooie conclusie vonden mijn toehoorders. En ja, dat dacht ik zelf eigenlijk ook wel.

Dit voorval heb ik aangegrepen om weer eens een bericht de wereld in te doen. Waarom? Omdat ik vaak merk dat er iets vaags, ongrijpbaars of wellicht iets zweverigs rondom coaching hangt. En dat zijn mijn gesprekken helemaal niet. Sterker nog, niemand gaat naar huis zonder dat het iets oplevert, dus er gebeurd wel degelijk iets.

Om te beginnen vinden mijn klanten het erg prettig dat ze hun verhaal kwijt kunnen bij iemand die aandacht geeft. Dit werkt al verhelderend voor klanten omdat ze hun eigen verhaal horen en gaan ordenen. Een deel van mijn aandacht voor de klant bestaat uit het signaleren van ‘oneffenheden’ in hun verhaal of in het gedrag dat ze ter plekke laten zien. Deze ‘oneffenheden’ bespreken we en dat geeft vaak een nieuw inzicht. Er wordt iets ‘zichtbaar’ bij de klant, wat nog niet bekend was. Dit is materiaal voor een begin van een verandering.

Dit kan nog steeds overkomen als gewoon een goed gesprek. Maar er is meer.
Ons huidige gedrag is ontstaan doordat we gedrag uit het verleden herhalen. Zo bouwen we als mens gedragspatronen. En patronen hebben de eigenschap om ‘normaal’ te worden, terwijl ze in de huidige situatie wellicht niet meer wenselijk zijn. Dit zult u wellicht bij uzelf herkennen.
Tijdens mijn gesprekken wijs ik mijn klanten op het gedrag dat ze laten zien. Dit is soms prettig, maar kan ook gevoelig of vervelend zijn. De bewustwording van patronen is een eerste stap voor verandering. Het vervolg is nieuw gedrag ontwikkelen. Tijdens een coach gesprek is hiervoor veel ruimte door samen te onderzoeken wat wenselijk is en hoe dit tot stand gebracht kan worden.

Wat levert een gesprek u op?
Dat u inzicht krijgt in wie u bent en wie u eigenlijk zou willen zijn.

U weet wie u zou willen zijn, ik ondersteun u met aandacht, humor, confrontatie en support om daar te komen.

Wilt u weten wat het u gaat opleveren, neem dan contact met mij op.
Zie mijn website voor meer informatie
www.wendybent.nl of bel 06-22143775.